مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری ایران گفت سن بازنشستگی در کشور باید با دو سال افزایش به ۵۷ سال برسد. به گزارش خبرگزاری ایلنا، نعمتالله ترکی صبح یکشنبه، ۱۸ تیر (۹ ژوئیه)، در نشستی خبری گفت یک میلیون و ۶۵۰ هزار نفر تحت پوشش این صندوقاند، اما به دلیل «عدم تعادل بین ورودی و خروجی» و کاهش استخدام نیروی کار، صندوق دچار ناترازی شده است. او یادآوری کرد که صندوق بازنشستگی علاوه بر جمعآوری بیمه از شاغلان و پرداخت مقرری به بازنشستگان، فعالیت اقتصادی نیز میکند.
ترکی با اشاره به بحثهایی که حول لایحه توسعه هفتم صورت گرفته است، خواهان افزایش سن بازنشستگی شد و گفت تا پایان این برنامه، این سن باید از ۵۵ به ۵۷ سال برسد. او یادآوری کرد که حداقل میانگین سن بازنشستگی در دنیا ۶۰ سال است، اما میانگین سن بازنشستگی در ایران ۴۸ سال است. او افزود که امید به زندگی در ایران ۷۶ سال است و سن بازنشستگی باید «با این رقم تناسب داشته باشد» .
این مقام مدعی شد: «فاصله نرخ امید به زندگی و سن بازنشستگی در کشورهای دیگر ۵ تا ۶ سال است، اما در ایران این فاصله بالای بیست سال است.» اما این ادعا به نظر نمیرسد صحیح باشد. مثلا در هند سن بازنشستگی در بخش خصوصی بین ۵۸ تا ۶۰ سال، و در بخش دولتی ۶۰ سال است، اما امید به زندگی در این کشور بیش از ۷۰ سال است. در کشورهای اروپایی هم سن بازنشستگی معمولا بین ۶۲ تا ۶۵ سال است، در حالیکه میانگین امید به زندگی در کشورهای اتحادیه اروپا بالای ۸۰ سال است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
افزایش سن بازنشستگی معمولا موضوع حساسی است و چند ماه پیش در فرانسه به جنبشی خیابانی علیه این تصمیم امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری لیبرال، منجر شد.
ترکی در سخنان خود به فعالیتهای اقتصادی صندوق نیز اشاره کرد و گفت که سهام کامل ۵۶ مرکز گردشگری و ایرانگردی در اختیار این نهاد است. او گفت در هفت ماه گذشته، این صندوق ۱۴ هزار میلیارد تومان در حوزههای کشتوصنعت سرمایهگذاری کرده که به ایجاد هفت هزار شغل منجر شده است. او افزود که اشتغال فرزندان بازنشستگان جزو اولویتهای صندوق است و در این زمینه تفاهمنامهای با سازمان آموزش فنی و حرفهای منقعد شده است.
این مقام موافقت خود را با ادغام صندوقهای بازنشستگی نیز اعلام کرد و افزود: «ما باید یک روز به اینجا برسیم و تعددصندوقهای بازنشستگی و قوانین آنها مسئله است و اگر تجمیع اتفاق بیفتد، مدیریت آسانتر میشود. صندوقهای ما فقیر نیستند و اتفاقا ثروتمند هستند. برای تبدیل ثروت و مولدسازی نیاز به برنامه داریم. ما نگران ادغام صندوقها نیستیم. از این طریق نظام پایدار منابع مالی بین صندوقها ایجاد میشود.»